2012. március 21., szerda

Egyszerű csokis piskóta

 Hozzávalók:
   Tésztához:
   - 6 tojás
   - 6 csapott ek. cukor
   - 5 púpos ek. liszt
   - 1 ek kakaópor (keserű)
   - 1 cs. sütőpor

   Krémhez:
   - 25 dkg ráma
   - 20 dkg porcukor
   - 1 cs. vaníliás cukor
   - 2 ek. kakaópor (keserű)
   - 1 cs. étcsokis pudingpor
   - 4 dl tej

   Tetejére:
   - 1 tábla tortabevonó (ét)
   - 1-2 ek. étolaj

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat elkeverjük a cukorral, a liszthez hozzákeverjük a kakaóport és a sütőport. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan hozzákeverjük a tojások sárgáját, valamint óvatos de gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet is.

Zsírozott, lisztezett tepsiben tűpróbáig sütjük.

A pudingport elkeverjük a tejjel és sűrűre főzzük, majd gyakori kevergetés mellett (hogy ne bőrösödjön be) kihűtjük.

A margarint alaposan kikeverjük a por- és vaníliás cukorral, valamint az átszitált kakaóporral. Ha kihűlt a puding, akkor elkeverjük a margarinos krémmel.
Rákenjük a piskóta tetejére.

A tortabevonót vizgőz fölött felolvasztjuk, kevés olajjal elkeverjük hogy szép fényes legyen és könnyen lehessen kenni. Kicsit hagyjuk hűlni, majd elteritjük a krém tetején.

Hűtőszekrényben rövid idő alatt megkeményedik a csokoládé és már fogyasztható is.

Tortának elkészítve így néz ki, annyiban tér el a sima sütitől, hogy a lapok közé a krém alá darabos cseresznye lekvárt kentem.
Édesapám nagyon örült neki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése