Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 tojás
- 6 csapott ek. cukor
- 5 púpos ek. liszt
- 1 ek kakaópor (keserű)
- 1 cs. sütőpor
Krémhez:
- 25 dkg ráma
- 20 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 ek. kakaópor (keserű)
- 1 cs. étcsokis pudingpor
- 4 dl tej
Tetejére:
- 1 tábla tortabevonó (ét)
- 1-2 ek. étolaj
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat elkeverjük a cukorral, a liszthez hozzákeverjük a kakaóport és a sütőport. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan hozzákeverjük a tojások sárgáját, valamint óvatos de gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet is.
Zsírozott, lisztezett tepsiben tűpróbáig sütjük.
A pudingport elkeverjük a tejjel és sűrűre főzzük, majd gyakori kevergetés mellett (hogy ne bőrösödjön be) kihűtjük.
A margarint alaposan kikeverjük a por- és vaníliás cukorral, valamint az átszitált kakaóporral. Ha kihűlt a puding, akkor elkeverjük a margarinos krémmel.
Rákenjük a piskóta tetejére.
A tortabevonót vizgőz fölött felolvasztjuk, kevés olajjal elkeverjük hogy szép fényes legyen és könnyen lehessen kenni. Kicsit hagyjuk hűlni, majd elteritjük a krém tetején.
Hűtőszekrényben rövid idő alatt megkeményedik a csokoládé és már fogyasztható is.
Tortának elkészítve így néz ki, annyiban tér el a sima sütitől, hogy a lapok közé a krém alá darabos cseresznye lekvárt kentem.
Édesapám nagyon örült neki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése