2012. március 16., péntek

Krumplis lángos

Hozzávalók:
- 2 kisebb szem krumpli
- 1/2 kg liszt
- 1/2 cs. élesztő (friss)
- kevés só
- 0,5 dl étolaj
- 1 dl tej

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, megfőzzük, krumplitörővel áttörjük. A főzőlevet nem öntjük ki.
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy pici cukorral.
A lisztet összekeverjük az áttört krumplival, a sóval, az élesztővel és az olajjal. Összegyúrjuk.
A krumpli főzőlevéből annyit adunk hozzá, hogy összeálljon.
Fél órát pihentetjük, azután kis  darabokat tépünk ki a tésztából, kézzel széthúzzuk és forró olajban kisütjük.
Hamar megsül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése