Hozzávalók:
- 40 dkg gyümölcs (ez esetben vegyes piros bogyós gyümölcs)
- 1/2 kg túró
- 5 db lap zselatin
- 15 dkg natúr joghurt
- 1 vaníliás cukor
- 2 ek. porcukor
- 1/2 citrom
- 50 ml tej
- 50 ml fehérbor
- 1 ek. kristálycukor
Elkészítés:
A zselatint áztassuk be hideg vízbe, a gyümölcsöt tisztítsuk meg
A túrót törjük át szitán, majd keverjük hozzá a joghurtot, a por- és vaníliás cukrot, adjuk hozzá a citrom reszelt héját és kifacsart levét.
Melegítsük meg a tejet és a kinyomkodott zselatint oldjuk fel benne, majd adjuk hozzá a túróhoz a gyümölcs 2/3-ával együtt. Keverjük el.
Egy őzgerincformát béleljünk ki folpakkal és simítsuk bele a túrót. Tegyük 3-4 óra hosszára hűtőbe.
Közben a maradék gyümölcsöt főzzük fel a borral és az 1 ek. cukorral. Pépesítsük és hagyjuk kihűlni
Tálaláskor ezzel a gyümölcsöntettel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése