Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 margarin
- 10 ek. hideg víz
- 1 ek. ecet
- 1 csipet só
- kevés sajt a szóráshoz
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A lisztet a sóval és a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az ecetet és a vizet és alaposan átgyúrjuk.
Egy éjszakára (de akár egy napra is) letakarva hűtőben pihentetjük.
Sütés előtt 5-6 mm vastagra kinyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk kevés reszelt sajttal és derelye vágóval vagy késsel tetszőleges nagyságú darabokra vágjuk.
Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A nyújtással, szórással, vágással próbáljunk gyorsan dolgozzunk, mert a tészta a margarin miatt hamar megpuhul és nehezen kezelhetővé válik. Én a második tepsit (ha nem fér el egyben) az első süléséig hideg helyen tartom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése