Ezt a receptet egy régi újságban találtam, és miután szeretem a diós tésztájú recepteket, kipróbáltam. Egyáltalán nem bántam meg, eteti magát, nehezen tudtam ellenállni neki.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 30 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- hideg víz
Krémhez:
- 4 dl tej
- 3 ek. liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin ( a krémekhez mindig Rámát használok)
- 10 dkg darált dió
Tetejére:
- 1 tábla étcsokoládé
- kevés étolaj
Elkészítése:
A tojássárgáját 10 kanál hideg vízzel és a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált diót és a sütőporos lisztet. Jól kikeverjük. Hozzáadjuk a tojások felvert habját, óvatos de határozott mozdulatokkal keverjük a tésztába, nehogy a hab összetörjön.
Zsírozott, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük.
A krémhez a tejet a liszttel csomómentesre kikeverjük és sűrű krémmé főzzük. Gyakori kevergetés mellett kihűtjük (így nem bőrösödik be a krém),
A margarint a porcukorral és a dióval habosra keverjük.
A két krémet összedolgozzuk és a kihűlt tésztán egyenletesen elterítjük.
A csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, kevés étolajat adunk hozzá. Amikor a csoki teljesen elolvadt, kicsit hagyjuk hűlni. Ha már langyosra hűlt, elterítjük a krém tetején.
Rövid időn belül megdermed a csoki, és már szeletelhetjük is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése