Nagyon egyszerű és gyors recept, alig néhány hozzávalóból! Ha spontán összeszalad a baráti társaság, fél órán belül már ropogtathatjuk is.
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1-2 ek. mustár
- 5-10 dkg reszelt sajt
- 10-12 szelet bacon
- 1 tojás a kenéshez
- szezámmag (elhagyható)
Elkészítése:
A leveles tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a mustárral. Reszelt sajtot szórunk rá, majd a bacon szeleteket ráfektetjük szépen egymás mellé. A szalonna szeletek között felszeleteljük a tésztát, megcsavarjuk a szalonnás tésztacsíkokat, ahogy a képen is látszik, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket. A tojást felverjük, és megkenjük vele a tésztákat. A tetejüket megszórjuk reszelt sajttal vagy szezámmaggal. Mehet az előmelegített sütőbe, amíg szép aranybarnára nem sülnek.
Van erre a receptre egy spenótos változatom is, ha megtalálom róla a képet, akkor felteszem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése