Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 tojás
- 25 dkg cukor
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 25 dkg liszt
- 1 kávéskanál szalakáli
Krémhez:
- 1/2 kg túró
- 20 dkg ráma
- 20 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 cs. vaniliáscukor
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk felváltva a tejet és az olajat. Jól kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a szalakálit és a tojások felvert habját. Zsírozott, lisztezett tepsiben tűpróbáig sütjük.
A rámát a cukorral, vaniliáscukorral, a citrom reszelt héjával alaposan kikeverjük és hozzáadjuk a a villával áttört túrót.
A kihűlt tésztát félbevágjuk, megtöltjük a krémmel, a tetejére vaníliás porcukrot szórunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése