Tésztához:
- 18 dkg porcukor
- 8 db tojás
- 1 cs. sütőpor
- 1 ek. zsemlemorzsa
- 18 dkg darált dió
- 2 kk. cukrozatlan kakaópor
Mázhoz:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1 ek. tej
- 3 ek. cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját elkeverjük a porcukorral, a fehérjét kemény habbá verjük.
A darált diót, a zsemlemorzsát, a sütőport és a kakaóport összekeverjük és összekeverjük a tojássárgájával, majd lazán belekeverjük a habot.
Sütőpapirral bélelt, vagy zsírozott lisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Amíg a tészta hűl elkészítjük a mázat: a vajat lassan felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a tejet. Amikor a cukor elolvad, levesszük a tűzről és belekeverjük az átszitált kakaóport.
Még melegen ráöntjük a tésztára, ha megdermedt a csokimáz, akkor lehet szeletelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése