2012. március 21., szerda

Kókuszos rolád


Hozzávalók:
 piskótához:
- 6 db nagyobb tojás
- 6 ek. kristálycukor
- 5 ek. liszt
- 2 ek.cukrozatlan kakópor
krémhez:
- 4 ek. étkezési keményítő
- 4 dl tej
- 12 dkg vaj
- 8-10 dkg porcukor
- 15 dkg kókuszreszelék
elkészítés: 
1. A piskótához a lisztet elkeverjük a kakaóporral.
2. A  tojások fehérjét habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és végül - amikor már kemény a hab - hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a kakaóporos lisztet.
3. Egy nagyobb sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük a piskótamasszát és előmelegített sütőben készre sütjük kb. 12 perc alatt.
4. A megsült piskótát 2-3 percig pihentetjük, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt.
5. Egy konyharuhára terítjük és azzal együtt feltekerjük a piskótát és kihűtjük.
6. A krémhez a keményítőből és a tejből sűrű krémet főzünk, kihűtjük.
7. A vajat a cukorral jól kikeverjük, majd a kihűlt főzött krémhez adjuk, összekeverjük és végül hozzáadjuk a kókuszreszeléket.
8. A krémmel megtöltjük a kihűlt piskótatekercset úgy, hogy kívülre is maradjon a krémből, amit a töltött piskótára kenünk és megszórjuk kókuszreszelékkel.
9. Néhány órát hűtjük, majd szeletelhetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése