Hozzávalók: |
piskótához: |
- 6 db nagyobb tojás |
- 6 ek. kristálycukor |
- 5 ek. liszt |
- 2 ek.cukrozatlan kakópor |
krémhez: |
- 4 ek. étkezési keményítő |
- 4 dl tej |
- 12 dkg vaj |
- 8-10 dkg porcukor |
- 15 dkg kókuszreszelék |
elkészítés: |
1. A piskótához a lisztet elkeverjük a kakaóporral. |
2. A tojások fehérjét habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és végül - amikor már kemény a hab - hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a kakaóporos lisztet. |
3. Egy nagyobb sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük a piskótamasszát és előmelegített sütőben készre sütjük kb. 12 perc alatt. |
4. A megsült piskótát 2-3 percig pihentetjük, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt. |
5. Egy konyharuhára terítjük és azzal együtt feltekerjük a piskótát és kihűtjük. |
6. A krémhez a keményítőből és a tejből sűrű krémet főzünk, kihűtjük. |
7. A vajat a cukorral jól kikeverjük, majd a kihűlt főzött krémhez adjuk, összekeverjük és végül hozzáadjuk a kókuszreszeléket. |
8. A krémmel megtöltjük a kihűlt piskótatekercset úgy, hogy kívülre is maradjon a krémből, amit a töltött piskótára kenünk és megszórjuk kókuszreszelékkel. |
9. Néhány órát hűtjük, majd szeletelhetjük. |
2012. március 21., szerda
Kókuszos rolád
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése