Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 7 dkg cukor
- 1 vaniliáscukor
- 1 tk. sütőpor
- 1 tojás
- 2 tojás sárgája
- kb. 2 ek. tejföl
Töltelékhez:
- 1/2 kg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vaniliáscukor
- 10 dkg cukor
- 1 tojás sárgája
- 3 tojás fehérje
- 1 csipet só
Kenéshez, szóráshoz:
- 4-5 ek. baracklekvár
- 4-5 ek. darált dió
- 5 dkg durvára vágott dió
- 1 tojás
- 1 ek. cukor
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, de a tejfölből csak annyit adjunk hozzá, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
A kész tésztát megfelezzük, az egyik felét kinyújtjuk és vajazott lisztezett tepsibe terítjük.
Megkenjük a sárgabarack lekvárral, megszórjuk a darált dióval, rákenjük egyenletesen a túrós tölteléket.
A töltelékhez a túrót áttörjük villával, hozzáadjuk az összes hozzávalót, kivéve a tojások fehérjét, mert azt előbb felverjük, aztán könnyedén beleforgatjuk a túróba.
Kinyújtjuk a tészta másik felét, ráfektetjük a töltelékre. Megkenjük a felvert tojással, és megszurkáljuk villával. Megszórjuk a cukorral elkevert durvára vágott dióval.
Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése