2012. március 16., péntek

Túrós-diós pite

Hozzávalók:
   Tésztához:
   - 25 dkg liszt
   - 10 dkg vaj
   - 7 dkg cukor
   - 1 vaniliáscukor
   - 1 tk. sütőpor
   - 1 tojás
   - 2 tojás sárgája
   - kb. 2 ek. tejföl

   Töltelékhez:
   - 1/2 kg túró
   - 1 citrom reszelt héja
   - 1 vaniliáscukor
   - 10 dkg cukor
   - 1 tojás sárgája
   - 3 tojás fehérje
   - 1 csipet só

   Kenéshez, szóráshoz:
   - 4-5 ek. baracklekvár
   - 4-5 ek. darált dió
   - 5 dkg durvára vágott dió
   - 1 tojás
   - 1 ek. cukor

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, de a tejfölből csak annyit adjunk hozzá, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
A kész tésztát megfelezzük, az egyik felét kinyújtjuk és vajazott lisztezett tepsibe terítjük.

Megkenjük a sárgabarack lekvárral, megszórjuk a darált dióval, rákenjük egyenletesen a túrós tölteléket.

A töltelékhez a túrót áttörjük villával, hozzáadjuk az összes hozzávalót, kivéve a tojások fehérjét, mert azt előbb felverjük, aztán könnyedén beleforgatjuk a túróba.

Kinyújtjuk a tészta másik felét, ráfektetjük a töltelékre. Megkenjük a felvert tojással, és megszurkáljuk villával. Megszórjuk a cukorral elkevert durvára vágott dióval.

Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése