2012. április 10., kedd

Répás muffin


Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 tk. sűtőpor
- 3 db nem túl nagy répa
- 1 tk. fahéj
- 1/2 tk. szódabikaróna
- 15 dkg cukor
- 1 tojás
- 2 dl tej
- 0.8 dl olaj

Krémhez:
- 25 dkg natúr krémsajt
- 6 dkg porcukor
- 5 kk. vanilia esszencia

Elkészítés:

Reszeljük le a meghámozott sárgarépákat-

Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat, cukrot.
Hozzáadjuk a nedves hozzávalókat is, a tejet, olajat, tojást és a lereszelt répát.
Kikeverjük (nem kell túl alaposan, mert a muffinok annál nehezebbek, minél jobban kidolgozzuk a tésztájukat).

A muffinsütő formát kibéleljük papírokkal és kiadagoljuk a tésztát.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A krémsajtot kikeverjük a porcukorral és a vanília kivonattal.
A kihűlt muffinokra kenjük a sajtkrémet.

Én a tetejét Dr. Oetkeres díszítő ceruzával díszítettem, de a reszelt répából keveset félrerakva is megoldhatjuk.

2 megjegyzés: