2016. július 15., péntek

Baileys házilag


Ha szeretitek a Baileys-t, de sajnáljátok rá kiadni a több ezer forintot, amibe kerül, érdemes belevágni, és házilag elkészíteni. Az interneten rengeteg recept fellelhető, én most a sajátomat osztom meg veletek. Minden évben karácsony környékén biztosan elkészítem, idén most készült az elmúlt időszakban is. Nagyon egyszerű recept, de nagyon finom.

Hozzávalók: 4 dl tejszín, 4 ek. kristálycukor, 4 ek. capuccino por (én klasszikus ízűt szoktam venni), 2 dl alkohol (általában rumot használok, de bármilyen más alkohol is jó: whisky, pálinka stb. viszont ez az ízt és az erősséget befolyásolja)

Elkészítése:
A cukrot és a capuccino port összekeverjük egy nem túl nagy lábosban, és a tejszín egy részével csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a többi tejszínt is, és folyamatos keverés mellett felforraljuk. Hagyjuk kihűlni, közben többször megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be a teteje.
Amikor kihűlt, hozzáadjuk az alkoholt (ha nem várjuk meg hogy kihűljön, a tejszín kicsapódhat), üvegbe töltjük, és 24 órára a hűtőbe tesszük. Minél tovább áll, annál jobban összeérik az íze.
Időnként rázzuk fel, forgassuk meg az üveget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése