2013. július 11., csütörtök

Hamburger


Hozzávalók:
- 1 kg hús (fele sertés, fele marha)((csináltam már csak disznóból is, és úgy is nagyon finom volt))
- só, bors, őrölt kömény
- vöröshagyma, fokhagyma
- mustár, worcester szósz

Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, a fűszerek mennyisége ízlés dolga, és a felsoroltakon kívül mást is lehet beletenni, de a köménnyel csínján bánjunk. Itt fűszernek számít a mustár és a worcester szósz is, néhány evőkanállal tegyünk hozzá, szintén ízlés szerint.
Ebből a mennyiségből 8 db elég nagy húspogácsa jön ki.
A húsból golyókat formázunk, kicsit kilapítjuk a tenyerünkkel és kevés zsiradékon átsütjük, figyelve arra, hogy a közepe is átsüljön (ezért ne túl nagy lángon süssük).
A zsemléket átmelegítjük, és már mehet is bele a húspogácsa, a zöldségek, ízesítők és a sajt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése