2013. július 11., csütörtök
Pizza házilag
Tészta hozzávalói:
- 1/2 kg liszt
- 3 ek. étolaj
- 1 mk. só
- 5 dkg élesztő
- 1 mk. gyömbér
- tej
Súgó hozzávalói:
- 5 dkg vöröshagyma
- 0,5 dl olaj
- 2-3 cikk zúzott fokhagyma
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- só, őrölt bors, gyömbér cukor
Tészta elkészítése:
Tálba tesszük a lisztet, a közepébe öntjük az olajat, a tejben kevés cukorral felfuttatott élesztőt, sót, gyömbért, és annyi tejet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Simára kidolgozzuk, letakarjuk tiszta konyharuhával és 1/2-1 órát hagyjuk langyos helyen kelni.
Amikor a tészta megkelt, kettőbe vágjuk, kinyújtjuk (nekem ebből 2 db kb. 30-35 cm-es pizza szokott kijönni).
A kinyújtott pizzatésztát tepsibe fektetjük, megkenjük a mártás (súgó)
felével, megpakoljuk a feltéttel, megszórjuk sajttal, és előmelegített sütőben néhány perc alatt készre sütjük. Hogy mikor készül el, azt elárulja a sajt és a tészta állapota. Általában mire a sajt megolvad és aranybarna lesz, addigra a tészta is átsül.
Súgó elkészítése:
Az apróra vágott hagymát az olajban megpároljuk,hozzáadjuk a paradicsomot, sót, fekete őrölt borsot, gyömbért. Lepirítjuk, felöntjük kevés vízzel, kiforraljuk. Ha savanyúnak érezzük, kevés cukrot adunk hozzá.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése