Tudom, hogy rengeteg málnaszörp recept található az interneten, most mégis megosztom a sajátomat. Ez a recept a férjem nagymamájától származik, és mindig így készítem. Igazán jó íze van, és valahogy nekem mindig a nyár és a napsütés jut róla eszembe.
Nagyon egyszerű az elkészítése. Az átmosott málnát egy szövetpelenkába szoktam tenni 1-2 evőkanál cukorral összekeverve (a cukor segít kioldani a málna levét). Összecsomózom a pelenka sarkait, és fellógatom egy vállfa segítségével. Rögtön teszek alá egy edényt, amibe folyhat a málna leve.
Én többször meg szoktam nyomkodni a pelenkán keresztül a málnát, hogy minél több lé kicsurogjon belőle.
Amikor már minden lét kipréseltem belőle, amit csak lehetett, lemérem. Ahány liter a málnalé, annyi kiló cukrot adok hozzá, és addig keverem, amíg teljesen fel nem oldódik. Ezután üvegbe töltöm, és mehet is a polcra. Ha télre teszem el, akkor teszek hozzá egy kevés nátrium benzoátot vagy szalicilt is.
Próbáljátok ki, megéri. Szódával vagy vízzel hígítva igazán frissítő és ízletes.
És ha a cukrot sokalljátok, nyugodtan készíthetitek kevesebbel is (de azért ne túl kevéssel, mert ugye a szörp nem szörp cukor nélkül).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése