2016. augusztus 23., kedd

Piskótakocka csokiöntettel, menzás kedvenc

Biztosan sokan emlékeztek erre az ételre az iskolai menzáról. Nagy kedvenc volt akkor is, és kedvenc most is. Nem készítem túl gyakran (nem mintha bonyolult lenne), de ha megsütöm, mindig sikere van. Egyáltalán nem bonyolult, én így készítem:

Sütök egy egyszerű 7 tojásos sárga piskótát a szokott módon. Vagyis 7 tojást szétválasztok, a tojások fehérjét kemény habbá verem, hozzáadom a 7 evőkanál kristálycukrot 2 vagy 3 részletben és ezzel tovább verem, míg szép fényes habot nem kapok. Ekkor hozzáadom egyesével a tojások sárgáját és közben tovább verem a habverővel. Ezután beleszitálom a 7 evőkanál lisztet és a sütőport (ezt mindenképpen átszitálom), és itt már fakanállal dolgozok. Határozott, de óvatos mozdulatokkal elkeverem. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntöm, és előmelegített sütőben megsütöm.

Az öntet se túl bonyolult. Egy csomag csokipudinghoz adok 2 kiskanál cukrozatlan kakaóport és 4-5 evőkanál kristálycukrot. 1 liter tejjel csomómentesre keverem, és felfőzöm.

És lényegében ennyi az egész.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése