Hozzávalók: 7 tojás, 7 ek. liszt, 7 ek. cukor, 1/2 csomag sütőpor.
Töltelékhez: 1 ráma, 15-20 dkg porcukor, cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat alaposan kikeverjük a cukorral. Amikor ez megvan, beleszitáljuk a sütőporos lisztet, és azzal is alaposan elkeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és óvatos de határozott mozdulatokkal összedolgozzuk a két részt.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben elterítjük a tésztát, és előmelegített sütőben megsütjük. Nálam a hagyományos gázsütőben nagyon hamar, nagyjából 15 perc alatt megsül.
Amikor megsült, egy nedves konyharuhára borítjuk, és lehúzzuk a sütőpapírt róla. A konyharuhával együtt feltekerjük, hagyjuk kihűlni.
Megtöltjük krémmel. Ehhez először a rámát kihabosítjuk, vagyis addig keverjük, amíg puha, könnyű állagú nem lesz. Ha ez megvan, akkor beletesszük a porcukrot, és ezzel is alaposan kidolgozzuk. Mert ugye senki sem szereti ha a cukor serceg a foga alatt. Ezután 2-3 ek. kakaóport szitálunk bele, ezzel is elkeverjük. A kakaót sosem mérem, mindig a krém színe és íze a meghatározó.
Feltekerjük, porcukorral megszórjuk a tetejét. Én itt egy másik sütiből megmaradt csokimázzal is megcsurgattam a tetejét.
Tölthetjük persze lekvárral, vagy más ízű krémmel is, mindenhogy finom. Ez abból is látszik, hogy alig tudtam fényképet készíteni róla, mire észbe kaptam, csak ez a pár szelet maradt.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése