2016. május 18., szerda

Bakonyi sertésborda

Biztosan sokan ismeritek ezt a receptet, de akik nem, és szeretik a szaftos sertéshúst, azoknak ajánlom a figyelmébe. Nem túl bonyolult étel, megéri megkóstolni, hátha új kedvencre találtok.
Az én receptem (sajnos már nem tudom honnan származik) nem tartalmaz pontos mennyiségeket, de ez csak teret enged a saját íz-élmény kialakításához.

Jöjjön a recept:
A sertéshúst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk és borsózzuk. Az eredeti recept azt írja, hogy egy éjszakára hagyjuk állni, én nem szoktam.
A szeleteket megforgatjuk lisztben, és forró olajban mindkét oldalát megsütjük (nem kell teljesen átsütni, csak megkapatjuk), kiszedjük egy tányérra.
A visszamaradt olajban hagymát pirítunk, félrehúzzuk, pirospaprikával megszórjuk, felöntjük egy kevés vízzel.
Babérlevelet, kevés sót, vegetát teszünk bele. Visszatesszük a hússzeleteket, és lassú tűzön fedő alatt főzzük. Addig pótoljuk utána a vizet, amíg meg nem fő a hús. Amikor megpuhult, gombát adunk hozzá. Ez lehet friss, felszeletelt gomba, és lehet üveges vagy konzerv gomba is, ez utóbbinak a levét ne tegyétek bele. Ha a hús is puha és a gomba is átfőtt, akkor kb. 2 dl tejfölt kevés vízzel elkeverünk, hozzáöntjük, elkeverjük. Miután összeforrt, elzárjuk a gázt, elkészült az ételünk.
Finom tésztával is ( a képen pont azzal készült), de természetesen nokedlivel az igazi. Persze ez ízlés dolga is.
Ha elkészítitek akkor jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése