2016. június 1., szerda

Császármorzsa


Ez tipikusan az az étel, aminek az összeállítása hamar megvan, de az elkészítése "izompróbáló" művelet. Nem bonyolult, finom, gyermekkorunkból jól ismert finomság.

Hozzávalók: 4 tojás, 8 dkg cukor, 25 dkg liszt, 4 dl tej, 3 dkg vaj vagy margarin, 1/4 citrom reszelt héja, olaj a sütéshez

Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd összedolgozzuk a liszttel, olvasztott vajjal, citromhéjjal, tejjel.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatos de határozott mozdulatokkal belekeverjük a lisztes masszába.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beleöntjük a masszát és egy széles, lapos fakanállal forgatjuk, daraboljuk, hogy mindenütt átsüljön. Ez egyébként kézpróbáló feladat, elég sokáig tart.
Ha elkészült, lekvárral és porcukorral tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése