| Hozzávalók: |
| piskótához: |
| - 6 db nagyobb tojás |
| - 6 ek. kristálycukor |
| - 5 ek. liszt |
| - 2 ek.cukrozatlan kakópor |
| krémhez: |
| - 4 ek. étkezési keményítő |
| - 4 dl tej |
| - 12 dkg vaj |
| - 8-10 dkg porcukor |
| - 15 dkg kókuszreszelék |
| elkészítés: |
| 1. A piskótához a lisztet elkeverjük a kakaóporral. |
| 2. A tojások fehérjét habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és végül - amikor már kemény a hab - hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a kakaóporos lisztet. |
| 3. Egy nagyobb sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük a piskótamasszát és előmelegített sütőben készre sütjük kb. 12 perc alatt. |
| 4. A megsült piskótát 2-3 percig pihentetjük, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt. |
| 5. Egy konyharuhára terítjük és azzal együtt feltekerjük a piskótát és kihűtjük. |
| 6. A krémhez a keményítőből és a tejből sűrű krémet főzünk, kihűtjük. |
| 7. A vajat a cukorral jól kikeverjük, majd a kihűlt főzött krémhez adjuk, összekeverjük és végül hozzáadjuk a kókuszreszeléket. |
| 8. A krémmel megtöltjük a kihűlt piskótatekercset úgy, hogy kívülre is maradjon a krémből, amit a töltött piskótára kenünk és megszórjuk kókuszreszelékkel. |
| 9. Néhány órát hűtjük, majd szeletelhetjük. |
2012. március 21., szerda
Kókuszos rolád
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése